RSS

Michael Jordan 50 éves

Emlékeznek Sam Bowie-ra? Ha nem, ne tessenek pironkodni. Bár 11 évet lehúzott az amerikai profiligában (NBA), karrierje fősikere az volt, hogy az 1984-es játékosbörzén (draft) előbb kelt el, mint Michael Jordan. A Portland TrailBlazers vezetőinek szimatát „dicséri” e fogás, s emiatt csaphatott le aztán Jordanre a Chicago Bulls.


„Air Jordan”, „His Airness” „MJ” – három becenév a sok közül, amelyet minden idők legnagyobb kosárlabdázójára aggattak. Ám nem csak sportolóként írt történelmet: a Forbes Magazine 2010-ben a világ 20. legbefolyásosabb celebritásának választotta. Az amerikai üzleti lap szerint Jordan és a Nike – az Air Jordan-márkajellel fémjelzett – együttműködése több mint egymilliárd dolláros bevételt generált a cég számára.

 A közelgő 50. születésnap kapcsán az ESPNLosAngeles.com arról faggatta Antawn Jamisont, a Lakers kosarasát, mire lehetne képes a „főbika”, ha beváltaná a Hírességek Csarnokába (Hall of Fame) történő 2009-es beiktatásán tett tréfás fogadalmát, s 50. születésnapján visszatérne az NBA-be: „Nincs kétségem afelől, hogy LeBron James vagy Kobe Bryant oldalán 15-20 percet el tudna játszani, s 10-11 pontot biztos dobna.” Jamison úgy tudja, Jordan manapság is rendszeresen edz, és „egy az egy ellen” még mindig nem lehet megállítani. Amúgy a legidősebb kosaras, aki az NBA-ben pályára lépett, Matthew „Nat” Hickey volt. Ő 1948. január 28-án, 45 évesen és 363 naposan játszott a Providence Steam Rollers színeiben. Jordan azonban egyelőre nem a visszatérésre, hanem a hétvégi All-Star-gálához igazított szülinapi bulijára készül. A houstoni Szépművészeti Múzeumban rendezendő vacsorára 100 vendég, míg az ezt követő koncertre további 200 meghívott hivatalos. Névjegy: • Született: 1963. február 17., New York (Brooklyn) • Klubjai: Chicago Bulls (1984–93, 1995–98), Washington Wizards (2001–03) • Főbb sikerei: 6x NBA-bajnok, 5x NBA MVP, 14x All-Star, 2x olimpiai bajnok, egyetemi bajnok • Karriercsúcsai: 32.292 pont (30,1-es átlag), 6672 lepattanó (6,2), 5633 assziszt (5,3) Érdekességek A levegő urának 23-as számú mezét nemcsak Chicagóban, hanem Miamiban is visszavonultatták, bár sohasem játszott a Heatben. A Dream Team minden idők legjobb kosárcsapata volt. Meggyilkolt apja álma volt, hogy a fiából baseballsztár lesz. Az Air Jordan-emblémát a zsákoló Jordanről mintázták. Második visszatérése után a Washington játékosa lett.

Boldog Születésnapot Kíván a Kosárlabda.Net!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Thế giới trò chơi : www.gameonlineviet.com
Kênh sức khỏe cho bé : www.tapchitonghop.com

Unknown írta...

Can someone tell me how to subscribe this website to get new article?
My blog: https://xuongmunon.blueseaco.vn

Megjegyzés küldése