RSS

Izlandi kosaras Diósgyőrben

Az Európa Kupa-szereplésre készülő Work Force DVTK női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását az izlandi Helena Sverrisdóttir, aki az Euroligában legutóbb elődöntős Kassától érkezik Miskolcra. A klub pénteki tájékoztatása szerint a 25 éves, 185 centis légiós három egymást követő évben hazája legértékesebb női játékosa volt. Később a texasi TCU egyetemen 2009 és 2011 között beválasztották a főcsoport legjobb ötösébe, utolsó évében 16 pontos átlagot ért el, és az egész egyetemi bajnokságban ő szerezte a második legtöbb tripla-duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredményt).
 
Sverrisdóttir 2011 óta két szlovák bajnoki címet és egy Közép-Európai Liga győzelmet ünnepelt Kassán, amellyel idén Euroliga négyes döntőt játszott.
 
"Boldog vagyok, hogy sikerült Miskolcra szerződnöm, és részese lehetek a csapat újjáépítésének. Tudom, hogy komoly célokat tűztek ki maguk elé és bízom benne, hogy ezek elérésében én is fontos szerepet tudok majd játszani" - nyilatkozta a DVTK legújabb szerzeménye. "Az Európa Kupában a lehető legtovább kell jutnunk, a bajnokságban pedig feltétlenül érmet szeretnék nyerni, lehetőleg minél fényesebbet."
Szabó Tamás, a Work Force DVTK elnöke elmondta a csapat kialakítása ezzel még nem ért véget, további két játékos érkezése várható.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS